perjantai 15. tammikuuta 2016

Someviestittelyä aikuisten kesken

Olen maannut viikon kuumeessa kotona katsellen kaikki mahdolliset hömppäsarjat tv:stä. Illalla päätin kirjautua facebookiin ja siellä oli viestipyyntö. Ensimmäinen törkyviesti!



Repesin nauramaan. Laitoin viestin samantien julkisesti näkyville koko somemaailmalle. Sitten aloin miettiä, miksi Laura Mattila feikkiprofiili halusi minua lähestyä viestillä. Mitä helvettiä Lauralle kuuluu kehen olen rakastunut tai kenen kanssa haluan perheeni perustaa? Onko Laura kateellinen? Onko hän itse kiinnostunut minusta vai kenties afrikkalaisista miehistä? Onko Laura the feikki kuitenkin suomalainen mies, sillä harvoin naiset ovat huolissaan toisten naisten lisääntymisestä. Tiesikö Laura, että mieheni on ollut pitkään ulkomailla? Siis, että todellakin tässä alkaa jo himottaa :) Miksi Laura laittaa viestin jatkoksi kaveripyynnön minulle?

Mietin, miten tuolla Lauralla ja muilla viestien lähettelijöillä on aikaa tällaiseen? Mitä he haluavat viestittää? Onko heillä jokin syvällisempi sanoma...tuskin!

Tutkin Lauran profiilia ja hänen kavereitaan. Suuresti kummastuin. Feikkiprofiililla oli 241 ystävää!!!! Miksi joku ottaa kaverikseen ihmisen, jonka profiilikuva on napattu täältä:http://idaniphotography.deviantart.com/art/It-s-A-Kind-Of-Magic-part-2-112733411. Ihmisen, joka ilmoittaa työskentelevänsä Universal Musicilla, mutta ei kuitenkaan työskentele ko. yrityksessä.

Kavereissa oli paljon minun kavereideni kavereita. Aloin miettiä, millä perusteella sakki hyväksyy ihmisiä kavereikseen, tunteeko porukka oikeasti facebookin ystävänsä?

Olin ihan oikeasti odottanut tällaista viestiä jo vuosia. Olihan kavereideni postilaatikot täyttyneet suvakkihuoraviesteistä jo vuosikausia. Jotkut tuttavistani ovat saaneet jopa tappouhkauksia ja viestit ovat olleet poliisilla tutkittavana. Pitkään olemme pohtineet, mitä näille viesteille pitäisi tehdä. Moni on alkanut jakaa viestit julkisena. Osa paheksuu sitä, koska ajattelevat, että viestitelijät vain riemastuvat saadessaan julkisuutta. Hyvä ystäväni sai kuningasidean! Nämä törkyviestit pitää saada näkyviin. Elektroniikkaa myyvissä kaupoissa voisi pyöriä tv:ssä näitä törkyviestejä. Kaupunkien mainostautuilla, isoilla screeneillä voisi pyöriä näitä törkyviestejä. Se, että viestit olisivat julkisesti kaikelle kansalle näkyvillä voisi se oikeasti herätellä sitä tosiasiaa, millaista tämä puheenparsi tänä päivänä maassamme on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti